Ingrediënten
Vetfase
- 20 gr. jojoba-olie
- 4 gr. abrikozenpitolie
- 8 gr. tegomuls
- 6 gr. cacaoboter
- 2 gr. cetylalcohol
Waterfase
- 60 gr. kamille-infuus
Toevoegingen
- 20 dr. biokons
- 2 gr. D-panthenol
- 5 gr. aloë vera gel
- 10 dr. etherische olie palmarosa
- 5 dr. etherische olie geranium
- 5 dr. etherische olie echte lavendel.
Benodigdheden
- 1 pannetje met wat water (voor au bain marie op te warmen)
- 2 hittebestendige maatbekers van 200 ml
- roerstaafje of kloppertje
- zalfpotje
- spatel
Bereiding
1) Maak het kamille-infuus. Laat het infuus 15 à 20 minuten trekken. 
2) Doe de jojoba-olie, abrikozenpitolie, tegomuls, cacaoboter en cetylalcohol samen in beker 1. (weeg alles nauwkeurig af!)
3) Weeg ook het kamille-infuus nauwkeurig af en doe in beker 2.
4) Verwarm beide bekers au bain marie tot ongeveer 70°C.
5) Wanneer beide bekers even warm zijn neem je ze uit het waterbad.
6) Giet nu het het kamille-infuus, traag en onder voortdurend roeren, bij het oliemengsel.
7) Blijf roeren tot je een mooie crème krijgt.
8) Wanneer de crème is afgekoeld tot ongeveer 40°C kan je de aloë vera, etherische olie, biokons en D-panthenol toevoegen. Blijf telkens roeren. 
9) Doe in een zalfpotje en kleef er een etiket op met de naam van je bereiding, de ingrediënten en de houdbaarheidsdatum.
Deze crème blijft ongeveer 3 à 4 maand goed.