Ingrediënten
- 50 ml lavendel hydrolaat
- 8 gr. goudsbloemolie (maceraat van goudsbloem en jojoba olie)
- 5 gr. lamécrème
- 4 gr. cetylalcohol
- 4 dr. etherische olie geranium 'bourbon'
- 4 dr. etherische olie ylang ylang
- 4 dr. etherische olie palmarosa
- 16 druppels biokons
Bereiding
1) Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af. 
2) Doe de goudsbloemolie, tegomuls en cetylalcohol samen in beker 1. Doe het lavendelhydrolaat in beker 2
3) Verwarm beide bekers, au bain marie, tot ongeveer 70°C 
4) Als beide bekers even warm zijn haal je ze uit het waterbad. 
5) Voeg het infuus langzaam en al roerend bij het oliemengsel. 
6) Blijf roeren tot je een mooie emulsie krijgt en de temperatuur zakt tot minder dan 40°C.
7) Als de crème is afgekoeld tot minder dan 40°C kan je de etherische olie en de biokons toevoegen. 
8) Doe de crème en etiketeer.