Hoi,
Ik ben Tanja, herboriste en liefhebber van alles wat groeit en bloeit.

Planten, dieren en natuur maken, al van kindsbeen af, deel van me uit. Met mijn grootmoeder maakte ik als kind wandelingen in de bossen van Waasmunster, waar ik opgroeide. Menig ‘wild’ boeketjes werden gemaakt met de bloemen die ik onderweg vond. Takjes, afgevallen bladeren, denneappels waren ideaal knutselmateriaal. Ook hielp ik mijn nonkel in zijn moestuin.

Ik kwam voor het eerst in aanraking met de geneeskracht van planten toen ik als klein meisje ziek werd. Ik bleef toen bij mijn oma logeren.  Mijn oma maakte zich zorgen dat ik teveel lessen zou missen op school en praatte hierover met haar buurvrouw. Daarop haalde de buurvrouw enkele bladeren uit haar tuin en gaf deze aan mijn oma. Hier moest ze een kruidenthee mee zetten en me enkele keren per dag van laten drinken. Enkele dagen later was ik genezen.

Later beperkte mijn activiteiten rond natuur, dieren en planten zich tot het maken van uitstapjes, in natuurgebieden en dergelijke, en tot lezen over dit onderwerp.
Dit tot ik in 2015 ernstig ziek werd. Er volgde een lange herstelperiode, die niet zo vlot verliep door de bijwerkingen van de medicatie die ik toen innam.
De herinnering van mijn oma en haar buurvrouw kwam terug naar boven en ik ging nadenken over hoe het anders kon. MIjn zoektocht bracht me bij natuurgeneeskunde, kruiden, een moestuin starten, ... Het voelde een beetje aan als thuiskomen. 

In 2016 ging ik workshops volgen om zelf met planten en hun geneeskracht aan de slag te gaan. Maar ik wou steeds meer weten. Dus ben ik in 2017 gestart met de 2-jarige opleiding tot herborist. Nadien in 2019 volgde ik ook nog de opleiding fyto- en aromatherapeut.