Hallo, 

Ik ben Tanja, een grote dierenvriend en natuurliefhebber.

Van kindsbeen af maakten planten, dieren en natuur deel uit van mijn leven. Ik hielp mee in de moestuin van mijn nonkel, ging vaak gaan wandelen, plukte wildbloemen waar ik boeketjes van maakte, ...
Toen ik eens ziek werd en bij mijn grootmoeder logeerde, leerde ik de geneeskracht van planten al op jonge leeftijd kennen. Naast mijn grootmoeder woonde toen een oudere vrouw. Zij haalde enkele bladeren uit haar tuin en gaf deze aan mijn grootmoeder. Met deze bladeren maakte mijn grootmoeder een kruidenthee die ik moest opdrinken.
Enkele jaren later stierf deze vrouw en nam jammergenoeg haar plantenkennis mee. 

Na mijn studies ben ik als bediende aan de slag gegaan. Ik deed niets meer met planten dan erover lezen. Dit tot ik eind 2015 plots ernstig ziek werd. Er volgde een lange herstelperiode waarin ik ging nadenken of ik nog wel wou werken als bediende. Ook kreeg ik last van de bijwerkingen van de medicatie die ik toen nam. Ik besloot op zoek te gaan naar een alternatief. 
Mijn zoektocht bracht me op websites over natuurgeneeskunde, kruiden, een moestuin starten, ... Het voelde een beetje aan als thuiskomen. 
Samen met de huisdokter bouwde ik mijn medicatie af en nam kruiden in de plaats. In 2016 besloot mijn job als bediende op te zeggen en ging ik workshops volgen om zelf met kruiden aan de slag te gaan. Maar hoe goed deze workshops ook gegeven werden, ik wou steeds meer weten. Dus ben ik in 2017 gestart met een opleiding 'herborist' aan de Europese Academie voor natuurgeneeskunde. Daarna ging ik in 2019 nog een opleiding fytotherapeut en aromatherapie volgen. 
In 2020 startte ik dan de jaaropleiding wildpluk bij Lieve Galle. Door corona werden deze lessen verplaatst naar 2021.